Om kompressionsstrumpor

Skillnaden på medicinsk och icke medicinsk kompressionsstrumpa

Alla kompressionstrumpor är inte medicinska kompressionsstrumpor. Idag finns det flera typer av kompressionsstrumpor men för att få önskad effekt är kvalitet av stor betydelse. Skillnaden mellan en kompressionsstrumpa och en medicinsk kompressionsstrumpa är att du med den sistnämnda är garanterad att få en strumpa stickad med korrekt avtagande tryckgradient. Det innebär ett tryck som är högst vid ankeln och avtagande upp mot hjärtat. Ett korrekt tryck minskar venernas diameter vilket gör att klaffarna kan sluta tätt och blodets flöde mot hjärtat påskyndas.

Alla strumpor från Mabs är medicinska kompressionsstrumpor. Beställer du en strumpa från oss garanterar vi att du får en kompressionsstrumpa av högsta kvalitet, en kompressionsstrumpa med korrekt tryck som fungerar.

Köp Mabs kompressionsstrumpor online

                     

Tre enkla råd för friska och pigga ben:

  1. Rör dig och motionera ordentligt
    Längre perioder av stillasittande/stillastående gör att blodcirkulationen sjunker vilket kan leda till svullna och ömma ben. Att röra på sig med jämna mellanrum gör att musklerna aktiveras och blodcirkulationen ökar vilket ökar transporten av blod från benen till hjärtat. Benen känns piggare och risken för vätskeansamlingar i benen minskar.
  1. Högläge av ben
    Efter en lång dag kan dina ben kännas svullna och trötta. Detta beror troligtvis på att blodcirkulationen i dina ben varit låg och vätska har ansamlats. Vila benen genom att lägga dem i högläge på en stol eller på en kudde.
  1. Kompressionsstrumpor
    Underlätta för dina ben genom att använda medicinska kompressionsstrumpor.

Se vår film om kompressionsstrumpor och varför kompression är viktigt för alla: