Kompression för alla tillfällen

Alla har vi en anledning till att använda kompressionsstrumpor. Sitter du mycket, står du mycket, reser du ofta, har du dålig blodcirkulation? Vill du förebygga åderbråck? Mabs kompressionsstrumpor har modeller för alla tillfällen.

Stödstrumpor, eller kompressionsstrumpor som är den korrekta benämningen, är en beprövad och väl dokumenterad metod för att öka blodcirkulationen i benen. För de flesta är detta förknippat med behandling av äldre människor. Men det har också visat sig att kompressionsstrumpor har en mycket bra förebyggande effekt mot åderbråck, klaffsvikt, blodproppar i benen och när benen känns trötta och svullna. Till exempel vid graviditet eller när man sitter still länge på flyget eller på jobbet.

Köp Mabs kompressionsstrumpor online

                     

Hitta rätt strumpa för dig

Graviditet

Under graviditeten transporterar blodsystemet 20% mer blod än normalt. Samtidigt gör hormoner att venerna blir mer töjbara och ger efter lättare. Lägg till detta att livmodern trycker på venerna. Resultatet är att varannan kvinna får problem med åderbråck under sin första graviditet. Regelbunden motion och användning av kompressionsstrumpor tidigt i graviditeten minskar risken för åderbråck och blodpropp.

Om du väljer en nylonstrumpa eller bomullsstrumpa har ingen betydelse, det viktiga när du väljer strumpa som håller kompressionsklass 1. Se vilken strumpa som passar bäst för dig.

Resa

Stillasittande under låg tid ökar risken för svullna ben och blodpropp. Det gäller alltså inte bara vid långflygning utan också vid längre bil- och tågresor. För att undvika det bör man sträcka på benen då och då. Kompressionsstrumpor hjälper också till att hålla igång blodcirkulationen.

På jobbet

Ett stillasittande jobb kan ge trötta ben. Känner du att benen är trötta och svullna efter en dag på jobbet kan det bero på att cirkulationen i benen går lite trögt. Att röra på sig då och då och undvika att sitta med benen i kors kan minska besvären. Ett par kompressionsstrumpor gör stor skillnad. Självklart blir även de som står mycket i jobbet trötta i benen, det är ju logiskt. Att stå ger en statisk belastning som hämmar blodcirkulationen. Med kompressionsstrumpor ökar cirkulationen och då minskar tröttheten.

Behagligare vardag

Oavsett vem man är och vad man gör på dagarna så ger kompressionsstrumpor ett behagligt stöd. Orsakerna kan variera till varför man kan behöva lite extra stöd för att hålla igång blodcirkulationen. Det kan vara medicinska skäl, åldersskäl eller helt enkelt att man vill känna sig pigg och rask hela dagen.

Sport

Många skidlöpare, cyklister och andra idrottare använder kompressionsstrumpor för att prestera maximalt. Bland idrottare har det ganska länge varit en spridd hemlighet. Att den ökade blodcirkulation som kompressionsstrumpor ger ökar syre- och näringstillförseln vilket ger effektivare återhämtning är också bevisat. Men bevisen gäller medicinska kompressionsstrumpor. Det finns idag sportstrumpor som hävdar ett de har kompressionseffekt, men utan att strumporna kan klassas som medicinska kompressionsstrumpor.