Kompression & Venösa problem

Ett jobb där du står eller sitter mycket, graviditet, resor, ständigt utsätter vi våra ben för nya påfrestningar som kan leda till att benen känns trötta, svullna och ömma.

Det är venerna i våra ben som ser till att blodet transporteras från benen tillbaks till hjärtat. För att blodet skall strömma i rätt riktning har vi venösa klaffar som öppnas och sluts för att skjuta på blodet. Då vi utsätter våra ben för påfrestningar belastar vi även vårt venösa system. Om vadmusklerna inte orkar med att pumpa tillbaks blodet till hjärtat utvidgas venerna och klaffarna kan inte längre slutas ordentligt. Den försämrade transporten av blod resulterar ofta i trötta, tunga och svullna ben. Det finns även risk för att problem så som spindelvener, åderbråck och till och med bensår utvecklas på grund av bristande blodcirkulation.

Åtgärder

Kompressionsstrumpor har en graderad kompression från fotleden och uppåt. Det ger ett ökat flöde av blod från fötterna till hjärtat vilket gör medicinska kompressionsstrumpor till det mest effektiva sättet att förebygga venösa problem.

Det ökade blodflödet gör att en större mängd syresatt blod når benen vilket gör att benen känns piggare och återhämtar sig snabbare.

Köp Mabs kompressionsstrumpor online