Kompression- & Stödstrumpor

Klicka på bilden för att läsa mer om Mabs kompressionsstrumpor

 

Stödstrumpor, eller kompressionsstrumpor som är den korrekta benämningen, är en beprövad och väl dokumenterad metod för att öka blodcirkulationen i benen. För de flesta är kompressionsstrumpor förknippat med behandling av äldre människor. Men det har också visat sig att kompressionsstrumpor har en mycket bra förebyggande effekt mot åderbrock, klaffsvikt, blodproppar i benen och när benen känns trötta och svullna. Till exempel vid graviditet eller när man sitter still länge på flyget eller på jobbet.

Dessutom har många som tränar insett att kompressionsstrumpor har en positiv effekt vid träning och kanske speciellt vid återhämtning efteråt.

Idag finns det ett stort utbud av produkter som benämner sig stödstrumpor eller kompressionsstrumpor. Dock är det inte alla som ger utlovad effekt. Då man köper kompressionsstrumpor är det två saker man bör tänka på:

  1. Kontrollera att strumpan verkligen är en kompressionsstrumpa. Strumpan skall vara av kompressionsklass 1, det vill säga hålla ett tryck mellan 15-21mmHg.
  2. Då du väljer storlek skall du i första hand gå på ankelmåttet därefter vadmåttet och i sista hand skostorleken. Detta eftersom att kompressionen börjar kring ankeln och avtar upp mot vaden, skall man få rätt effekt är det viktigt att kompressionen kring ankeln är den rätta.

Mabs har en bred kollektion kompressionsstrumpor för alla, och alla olika tillfällen. Läs mer om Mabs kompressionsstrumpor.

Alla Mabs strumpor är klassade som medicinska kompressionsstrumpor klass 1.

Köp Mabs kompressionsstrumpor online